De beste bochten!

23-01-2024

In België, een land dat bekend staat om zijn passie voor autosport, zijn publieke racecircuits de adrenalinepompen voor fervente raceliefhebbers en coureurs. Deze circuits, verspreid over het hele land, bieden een speeltuin voor snelheidsduivels en een podium voor opkomende talenten. Laten we een reis maken door enkele van de meest opwindende publieke racecircuits die België te bieden heeft.

1. Circuit Zolder: Een Icoon in Limburg

Gelegen in de provincie Limburg, is Circuit Zolder een van de meest bekende racebanen van België. Dit 4.011 kilometer lange circuit heeft een rijke geschiedenis en heeft talloze legendarische races gehost, waaronder Formule 1-evenementen in het verleden. Met zijn uitdagende bochten en lange rechte stukken trekt Circuit Zolder niet alleen professionele coureurs aan, maar ook amateurs die hun rijvaardigheid willen testen.

2. Circuit Spa-Francorchamps: De Parel van de Ardennen

Bekend als een van de meest uitdagende circuits ter wereld, is Circuit Spa-Francorchamps een icoon onder de racefanaten. Genesteld in de prachtige Ardennen, biedt dit 7.004 kilometer lange circuit een ongeëvenaarde mix van snelle rechte stukken, technische bochten en hoogteverschillen die het tot een waar meesterwerk maken. Met de beroemde bochten zoals Eau Rouge en Raidillon, is het geen wonder dat dit circuit geliefd is bij zowel coureurs als toeschouwers.

3. Circuit Mettet: Compact en Spannend

In de regio Namen vinden we Circuit Mettet, een meer compacte maar daarom niet minder spannende racebaan. Met een lengte van 2.280 kilometer biedt Mettet een unieke mix van uitdagende bochten en rechte stukken. Dit circuit staat bekend om zijn toegankelijkheid en trekt zowel beginners als ervaren coureurs aan die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende race-ervaring.

4. Circuit Jules Tacheny: De Thuisbasis van Supermoto

Voor de liefhebbers van supermoto is Circuit Jules Tacheny in Mettet een must-visit. Dit 2.280 kilometer lange circuit is ontworpen met het oog op supermoto-races en biedt een mix van asfalt en off-road secties. Het is de thuisbasis van verschillende nationale en internationale supermoto-evenementen, waardoor het een hotspot is voor liefhebbers van deze opwindende tak van motorsport.

5. Circuit Chimay: Een Historische Speeltuin

Het schilderachtige stadje Chimay herbergt een historisch circuit dat teruggaat tot de jaren 1920. Hoewel het misschien niet zo groot is als sommige van zijn tegenhangers, biedt Circuit Chimay een charmante en nostalgische race-ervaring. Met zijn smalle bochten en uitdagende lay-out daagt dit circuit coureurs uit om hun vaardigheden tot het uiterste te drijven.

In België is de autosportcultuur diep geworteld, en de publieke racecircuits spelen een cruciale rol in het voeden van deze passie. Of je nu een ervaren coureur bent die op zoek is naar een uitdaging of een toeschouwer die hunkert naar het geluid van brullende motoren, de racecircuits van België hebben voor ieder wat wils. Dus, start je motoren en laat je meevoeren door de opwinding van de Belgische racecircuits!

Transluxautomotive